Böcker i surfplattan

Sättet vi läser böcker på har ändrats en del den senaste tiden, och främst har det att göra med den tekniska utveckling som skett. Vi behöver inte längre köpa en fysisk bok och bära med oss den för att kunna läsa när vi önskar, nu för tiden kan vi ha vårt bibliotek i vår surfplatta och på ett väldigt smidigt sätt ha med oss alla möjliga böcker i något som vi ändå bär med oss, och för bokälskare är det här något som räddar en rygg från en väska full med tunga böcker. Dessutom behöver du inte leta efter boken på bibliotek eller i bokaffärer, du kan i stället snabbt köpa den online och ladda över den i läsplattan på nolltid, och de butiker som säljer e-böcker utökar ständigt sitt utbud. Du kan enkelt hitta din e-bok hos Bokii som har ett stort utbud! Om du däremot inte vill eller har råd att köpa en bok så finns det bibliotek som erbjuder utlåning av e-böcker till sina kunder, men det finns brister där eftersom biblioteken inte har tillräckligt med pengar för att låna ut hur många e-böcker som helst. Dagens Industri skrev om saken nyligen:

Bibliotek i Östergötland och Lund har infört tillfälliga stopp eller begränsningar av antalet e-böcker det går att låna. För varje e-bok som lånas ut får biblioteken betala 20 kronor till förlagens leverantör.
Om vi inte gör en begränsning kommer vi att nå taket väldigt tidigt i budgeten, säger Jozsef Somi, enhetschef på Stadsbiblioteket i Lund, till Sydsvenskan.

Så det är inte säkert att du kan låna en e-bok på ditt lokala bibliotek, det bästa är nog ändå att köpa boken själv via nätet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *