Kultur Dag & Natt i Varberg

Att Varbergsborna gillar kultur är nog ingen nyhet, och därför är det heller inte så konstigt att de trotsade både kyla och frost för att ta sig till årets event Kultur Dag & Natt!

Varje år hålls eventet Kultur Dag & Natt här i Varberg, och Varbergsborna är inte dem som missar detta och besöker troget eventet i ur och skur – lika så i år och Hallands Nyheter är självklart på plats för att rapportera! Till exempel skriver man om hur experiment med musik och eld är ett ypperligt val att hålla nu i vinterkylan som lagt sig över staden, för värmen från eldshowerna värmer både kropp och själ. För värmevågorna från fakirerna sköljer verkligen över publikhavet samtidigt som de fyra eldkonstnärerna sakta förvandlas till levande tomtebloss samtidigt som högtalarna pumpar ut livebandets ömsom ljuva, ömsom hårda toner i takt med föreställningen olika framträdanden. Så den som trodde att en kväll på Kultur Dag & Natt var händelselös, trodde fel!

Mer framträdanden

För de Varbergsbor som valt att stanna hemma och istället ta del av lite kultur via filmens värld, som vi tidigare skrivit om här, så missade de verkligen en hel del. Inte bara att man hade eldshowerna så hade man programmet späckat med poesi, workshop, utställning och mer musik inne på självaste Komedianten och inne på Lilla Teatern hade man trubadur och mysstämning med tända ljus. Men detta var verkligen inte allt man bjöd på! Vid Hamnmagasinet hade man exempelvis både hemslöjd och konsthantverk. Och på de olika våningarna i huset visade man upp glas-och silversmide samt keramik. Men det som dock dominerade detta års Kultur Dag & Natt var självklart musiken. På nästan alla platser fanns liveframträdanden eller musikspel på ett eller annat sätt, så om du missade årets omgång vill vi varmt rekommendera att titta förbi en sväng nästa år! För den här typen av event är nämligen vad som ger goda minnen för resten av livet – stämningen, folket och framförallt kulturen kommer till liv på ett helt nytt sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *